2010. 11. 21.

A Zsolnay kulturális központ

Pontosabban a Do-Zsó felújításáról mutatok most egy telefonfotót. A tetőfedők éppen szabják a cserepet a vápába. Talán látszik, hogy a munkás milyen baleset- mondhatnám életveszélyes "létrát" használ. Főnöke, a munkaszervező bízik a kreativitásában, és nem törődik a munkatársa biztonságával, hiszen az növelné a költségeket. Gondolhatnánk ugyan, hogy akkor meg minek vállalja a dolgozó ezt a balesetveszélyes munkát? Kérem tisztelettel, ha ez a melós azt mondja, hogy nem vállalom, másnap már nem kell neki dolgozni menni, majd más vállalja. Egyébként is sokkal jobb egy gyors nyaktöréses mint egy éhhalál. De ami ebben a történetben igazán szép az, hogy a melós aki szépen dolgozik /majd látjátok a kész épületen/ minimálbért kap, hiszen ő csak egy tróger melós. A főnöke viszont aki szervez, akin a vállalkozás hatékonysága múlik, többszörösét viszi haza egy melós fizetésének. 
És ha rosszul szervez? Ki nem szarja le!
Odáig már eljutottunk, hogy a melós anyagi felelősséggel tartozik a munkájáért. Egyszer talán azok is felelősséggel tartoznak, akiken igazán múlik a kisemberek sorsa.

8 megjegyzés:

Hajdrák Tímea írta...

Pedig ennek a képnek örülne a Munkaügyi Hivatal.

Ilona írta...

hm...sommás.

Mácsai Ferenc írta...

Köszik.:)
A Munkaügyi Hivataltól ments meg uram minket, mert az is a melóst bünteti, mert nem használ sisakot, létrát, védőszemüveget, stb.:)

Gyöngyi S.Faragó írta...

Elképesztő, hogy még mindig ( vagy már megint ) itt tartunk... :(

Borsay Márti írta...

Felháborító, elkeserítő..

Hajdrák Tímea írta...

Ezek a dolgok csak akkor derülnek ki, ha a melóst baj éri. A melósok felelőssége sem elhanyagolható. Persze, én a proletariátus mellett állok, nem vitás. :)))

shadow írta...

Nem sokat lehet hozzátenni, sajnos magáért beszél...
Van, aki jól tud dolgozni, van aki meg jól tud helyezkedni, mást az égvilágon nem - és persze az utóbbi röhögve a sokszorosát keresi az előbbinek, az ilyen körülményekről nem beszélve...

tusen írta...

OJ!!!