2011. 03. 19.

Kodály központ


Az elmúlt két napban volt szerencsém három együttes zenéjét is hallgatni a pécsi Kodály központban.  Gyönyörű épület, kitűnő akusztikával röviden így tudnám jellemezni a koncerttermet. De, hogy ne legyen teljes az örömöm, a műsorok megkezdése előtt egy bájos barna női hang megkérte a közönséget egy hangszóróból, hogy ne fényképezzünk. Azért loptam néhány képet. Eleinte nem értettem, miért, de amikor mögöttem jó pár méterrel a hivatásos fotós kattogtatta a Nikonját, rájöttem, hogy ha itt még négyen elkezdünk kattogtatni szét esik az előadás, annyira hangos a jó akusztikának köszönhetően a fényképezés. Ha valaki mégis akarna fotózni, ne vigyen tükrös gépet. Valami hosszú gyujtótávú bridge gép aminek nincs hangja exponáláskor, alkalmas lehet néhány felvételt készíteni. Ajánlom közvetlen a karzat előtti földszinti sorközepét. És kispárnát vigyetek mert a székek ... hát nekem kényelmetlenek voltak.:)
A zenéről-zenészekről meg úgysem tudnék semmi újat mondani, ezért megkértem a Yu Tube-ot, hogy segítsen.


Talán befér ide egy kis történet. 
A Babos koncert után egy kis szünetre kényszerültünk, át kellett rendezni a zeneszerszámokat, a közönség is kiment, kis fej szellőztetésre és egyebekre, kellemes gazdag választékú büfébe. Én is így tettem kimentem az előtérbe. Ott aztán egyszercsak kivágódott az ajtón egy régi ismerősöm aki köztudottan cigánygyűlölő. Hoppá, valami nem stimmel. Nem tudta, hogy a Babos és együttese felvállalja a cigányságát?  Vagy ... izé Szóval hogyan teszi ezt magában helyre? Érdekesek az emberek, pláne ha hülyék. :D

3 megjegyzés:

Kozma Erzsébet írta...

Nem hiszem, hogy mostanában olyan veszély fenyegetne, hogy ebben a koncertteremben kelljen fényképezzek...:-)
A te fotóid viszont jók lettek. Nekem az első a legkülönlegesebb, de mindegyik tetszik.

Mácsai Ferenc írta...

Köszönöm Erzsébet, bár az őszinteséghez hozzátartozik, hogy ezek a képek nem a legjobb minőség. Látszik rajtuk, hogy stikában, fű alatt készültek. :)

xabolcs írta...

szerintem remek képek...
...na, engem + a minőség az, ami a legkevésbé érdekel, ha a képnek Lelke van :)