2011. 10. 07.

Itt van az ősz, itt van ismét

Most majd jönnek a ködös, sötét, hideg, légy, és nyugdíjas pusztító, "emberes" hónapok. Érdekes, hogy a kevésbé szerethető hónapjaink neve ember-re végződik.

6 megjegyzés:

xabolcs írta...

...lyah, hát Nov Ember tényleg eléggé mufurc, de Szept öccse igencsak kedvemre való hónap a távoli rokon Októberrel együtt: szarvasbőgés a ködös hajnalokon, langyos estéken; szüret, színesedő erdő; éhesedő, ezért megvillantható csuka - csukanyársonsült tavalyi borral...
és aztán a vén Dec Ember, szikrázó zúzmarával, már mustgáztól tisztult pincével, megkóstolható újborral - ha meg kint tutulnak a farkasok, benn duruzsol a cserépkályha, előtte dorombol a cirmos... :))
Hangulatos fotó, mi mindent mesél!

Gehring János írta...

Igen, Xabolcs jól mondja. :)
Viszont a mustgázt elsőre mustárgáznak olvastam. :D

Ilona írta...

Látod, nem csak morogni lehet. Keresd a szépet. Ott van. :-))
(Nem rossz a mustárgáz...:-)))

allegro írta...

Minden hónap szerethető, mert ha az Égiek is úgy akarják, akkor más, mint a többi.
Az első hét hónap neve ugye köztudott (mitológiából, történelmi nagyságokról). A többi latin számok, a 'ber' utótaggal, csak véletlennek köszönhető az 'emberes' végződés, de igaz, ami igaz, embertpróbáló.:)
A rövid nappalok még inkább ösztönöznek, hogy kihasználjuk természet adta szépségeit, a hosszú esték pedig, hogy elmélkedésre inspiráljanak, mellette a mélyhűtőből ki lehet bányászni az altatott mustot, mellyel visszaidézhető az Ősz íze.
Kedvelem a fotód.

mihic írta...

Ropog az avar a lábam alatt.
Lábam mozog de a táj halad.
Senki nem kérdi, hova mész?
A múlt mögöttem ködbe vész.

Névtelen írta...

huh, ez fantasztikus.

/lederlaszlo/