2014. 09. 24.

Egerszalók

Hallottunk az egerszalóki csodagyógyvíz hatásáról, gondoltuk kipróbáljuk. Az interneten foglaltunk szállást, a kéklaguna apartman házban. Sajnos a kép a google autós fényképe, de én se csináltam volna jobbat.
A szállás, egyébként jó volt, padlásszobát kaptunk, ami egy fiatal párnak talán elég nagy lett volna, de nekünk ... Ha az egyikőnk be akarta kötni a cipőjét, akkor nekem ki kellett menni a szobából.  :)
Nos a lagunában közölték, hogy a Piroska étterem a legjobb a környéken, oda menjünk ebédelni.
El is mentünk. Azt hiszem annyit elég is, ha megemlítek, hogy a szilvásgombóc a szájpadlásomhoz tapadt, és az egész étterem azt bámulta, hogy mit akarok azzal a pajszerral a számban. :) Szóval ide se megyek többet. Ebéd után megnéztük  a strandot, mondanom se kell, hogy semmi jóra se számítottam ezek után.  
Mit mondhatnék, gyönyörű a gyógyfürdő is, a környezet is, és a mészfal is.A termálvizes fürdőről bátran állíthatom, hogy fölveszi a versenyt Európa bármelyik fürdőjével, tényleg nagyon szuper. Pl. utólag kell fizetni, és időarányosan.
Persze, hogy ne legyen teljes az örömöm, a magyar hülyeség itt is jelen van. Betonból előre kialakították ezeket a teraszkákat, hogy megnöveljék a mészkicsapódás területét. Forróvíz viszont nincs hozzá annyi hogy kellően melegen tartsa, ezért ahogy kihűl a víz, az alga meg is tapad rajta.
 Fürdés után, bár már elég későre járt, megnéztük Egerszalók másik nevezetességét, a barlanglakásokat.
Ma már csak muzeális értéke van az utcácskának, de a 60-as években még lakták a kőbe vájt lakásokat, valamikor a faluban 30 lakás működött, és a környéken van még kb. 20 faluban is ilyen lakás. 
... hát ennyi ami számomra emlékezetes ebből a faluból. :)

Nincsenek megjegyzések: